De Verloren 150 Euro

Je kunt een kluis aanschaffen om je geld veilig in op te bergen. Je kunt sloten op je huis zetten. Je kunt van alles doen om jezelf te beveiligen. Er is ook een geestelijke manier om je bezittingen te beschermen. Het geven van de tienden aan de HEERE. Hij belooft om terwille van jou de kaalvreter te bestraffen. De kaalvreten is een beeld van de boze, de satan, die jouw zegen wil roven. Hij is een dief en een rover.

Mij overkwam het een jaGeldbriefjesar geleden. Ik was het magazijn aan het opruim op mijn kantoor. Ik vroeg mijn compagnon om de vier velgen met band mee te nemen naar huis.
Hij zei: “Die mogen weg. Verkoop jij ze anders…alles boven de 50 euro mag je houden”. Ik pakte mijn telefoon. Maakte een paar foto’s en plaatste een advertentie op Marktplaats.
Binnen een uur verkocht ik de banden voor 150 euro. Ik pakte het geld aan en stopte het in mijn zak. Ik dacht er verder niet meer over na. Deed nog een paar boodschappen in het dorp en ging naar huis.

’s Avonds dacht ik terug aan de 150 euro. Voelde in mijn zak en merkte dat het weg was. Thuisgekomen zocht ik op de bank en in mijn kantoor… maar de 150 euro bleef spoorloos.
Een paar dagen later tijdens de aanbidding in de kerk moet ik terugdenken aan mijn 150 euro. De tekst uit Maleachi 3 komt in mijn gedachten. Ik zal terwille van u de kaalvreten bestraffen.
Het klopt niet dat mijn 150 euro weg is. Mijn zegen is geroofd. Ik besluit te handelen op de bijbeltekst en geef in de collecte 15 euro als tienden en 15 euro extra als een financieel zaad.
Ik pak mijn bijbel en zoek Maleachi 3 op. Ik lees het nog een keer door en bidt: “HEERE, ik ga staan op deze belofte. Dank U dat de kaalvreten wordt bestraft en mijn 150 euro terugkomt.”

En dan gebeurt er iets bijzonders. Nadat ik het verhaal thuis hebt vertelt wat de HEERE mij liet zien zegt mijn vrouw: “Bel anders maandag even met de twee winkels waar je bent geweest die middag.”
Ik pak op maandag mijn telefoon. Bel de eerste winkel waar ik hard wordt uitgelachen: “150 euro gevonden? Nee meneer, zo gaat dat niet meer in deze tijd. Mensen brengen dat niet terug.”
Ik bel de tweede winkel. Ik word in de wacht gezet en na 5 minuten komt er iemand anders aan de lijn. “Hoeveel geld was het? En welke bankbiljetten?” Ik vertel dat het 3 x 50 euro is. “Dan heb ik goed nieuws voor u. Het is gevonden en ligt hier in de kluis.”

Ik haal het geld op en ben vol verwondering en blijdschap over de snelle werking van mijn actie op zondag. Thuisgekomen vertel ik het bij het avondeten aan mijn gezin. Eén van mijn kids zegt: “Pap, je verloor het geld op vrijdag, het werd gevonden op vrijdag en pas zondag gaf je 15 euro in de collecte. Als je dat niet gedaan had was het geld ook gevonden….”
Ik val stil en weet eigenlijk niet goed wat te zeggen. ’s avonds vraag ik het de Heilige Geest. Hoe zit dat? Hoe werkt dat? De HEERE begint te spreken. “Ik ben de Alpha en Omega. Het begin en het einde. Bij mij is er geen tijd. Ik ken het begin en ik ken het einde. Je geloof in actie op zondag zorgde ervoor dat je geld op vrijdag werd gevonden.”

No comments yet.

Geef een reactie