Waarom lezen christenen zo weinig in de bijbel?

12552605_1548558285461891_2213728719659178944_nDe zegen van God in al zijn facetten heeft God al aan jou gegeven toen Jezus ruim 2000 jaar geleden stierf aan het kruis. De manier om die zegen in ontvangst te nemen, zichtbaar te zien worden vandaag en morgen, is door te geloven. Maar hoe kom je aan geloof? Geloof komt alleen maar door het Woord van God. Er is geen andere manier.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de boze alert is om het Woord van God te roven. Jezus vertelt er de gelijkenis van de zaaier over. Hij zegt: Het zaad is het Woord van God. Als het gezaaid wordt komen de vogels (de duivel) om het zaad (Het Woord) weg te nemen.

Opdat zij niet geloven en zalig worden. Het woordje zalig is ‘sozo’ in het Grieks en betekent redding, genezing, bevrijding en voorspoed.

De strategie van de duivel om jou zegen te roven is eenvoudig. Hij zorgt ervoor dat je de zegen niet in ontvangst neemt door het Woord van God (de Bijbel) bij je weg te houden. Op allerlei manieren variërend van een drukke baan, facebook, social media, hobby’s, tv kijken, voetbal, etc.

Om die reden heeft het merendeel van de christenen moeite met het lezen van de Bijbel.

Roep dat vandaag een halt toe. Begin om 1 of 2 minuten per dag de Bijbel te lezen en hou dat vol. Je zal zien dat die 1 tot 2 minuten al snel 5 minuten worden, 10 minuten worden, 20 minuten worden. Lees het Nieuwe Testament. Het bevat 260 hoofdstukken. Lees elke dag 1 hoofdstuk en in een jaar heb je het hele Nieuwe Testament gelezen.

Geloof komt door het horen en het horen door het Woord van God. (Rom 10:17)

Voorspoed, redding, genezing, bevrijding komt alleen maar naar je toe door geloof.

Het is moeiteloos. Door te lezen in de Bijbel groeit er geloof. En geloof zorgt voor doorbraken in je leven.

No comments yet.

Geef een reactie