Waarom moest Petrus een vis vangen en er een geldstuk uit te halen?

Waarom moest Petrus een vishaak ui16003096_1738699383114446_6490133705393296393_ntgooien, een vis vangen en er een geldstuk uit te halen? Het had toch ook op hele andere manier gekund? Misschien een rijke Jood die voorbij zou komen, een gift zou geven, waarmee de belasting kon worden betaald.

Toen ik dit aan de Heilige Geest vroeg zei Hij: De voorziening kwam door de dingen waar Petrus vertrouwd mee was. Petrus wist hoe hij vishaken moest uitgooien. Hij was een visser. En God brengt de voorziening door middel van iets waar Petrus mee vertrouwd is.

Ik geloof dat dit voor jou en mij ook actueel is. We hebben een baan of een bedrijf en God laat zijn zegen erdoor heen stromen. Door iets waar we mee vertrouwd zijn.

Het is dan belangrijk om de zegen te herkennen en het niet alleen toe te schrijven aan eigen inspanning of prestatie. Salomo schrijft in Spreuken: De ZEGEN van de HEERE maakt rijk, Hij voegt er geen inspanning aan toe.

Als je voorziening nodig hebt zoals Jezus en Petrus dat hadden toen de tempelbelasting werd gevraagd in Matteus 17:24, wees dan alert op de voorziening die komt door de dingen waarmee je vertrouwd bent. En dank God wanneer de voorziening komt.

No comments yet.

Geef een reactie