Wat nu als ik gewoon helemaal geen zegen en voorspoed in mijn leven zie?

Iemand schreef mij met de volgende 12274594_1523648187952901_1442812970785365701_nvraag: “Je behandelt in je boek veertien principes die allemaal waar zijn, maar wat nu als je schromelijk hebt gefaald op verschillende gebieden en je dus wel schulden hebt; je niet in goede grond gezaaid hebt; je plan niet echt briljant bleek; die berg zich niet verplaatste, hoe hard je er ook tegen gesproken hebt; je door schulden niet in staat bent tienden te geven maar alleen hele kleine beetjes en je bijna alle hoop verloren hebt dat God je überhaupt ziet, laat staan dat zijn gunst op je rust? Sterker nog, wellicht ontvang ik geen gunst omdat ik door bovenstaande al het recht daarop verloren heb. Ik denk vaak: eigen schuld, dikke bult; God zal wel net als veel mensen klaar met mij zijn. Hoe kan ik daar dan mee omgaan?”

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Je omstandigheden kunnen nog zo beroerd zijn, toch werken Gods principes ook voor jou. Je kunt het bovendien niet verpesten bij God of zijn gunst verlie- zen. Ik wil je bemoedigen met het volgende getuigenis die iemand mij stuurde na het horen van een seminar:

Achttien jaar lang heb ik een laag inkomen gehad. Ik heb veel jaren gekend met schulden, deurwaarders, rechtbanken en allerlei ellende tot ik uiteindelijk in de schuldsanering terechtkwam. Toen ik daar in 2007 uitkwam lukte het mij niet om financieel op een hoger niveau te komen. Met deze heftige jaren achter de rug hoorde ik jouw seminar over Gods economie via een internet livestream.

Alles in mij kwam in opstand en mijn haren stonden rechtovereind. Kun jij gemakkelijk zeggen; ik zou daar ook van genieten, als ik schoenen voor mijn kinderen had kunnen kopen; je zou eens in mijn situatie moeten zitten; hoezo geld weggeven – waren gedachten die door mijn hoofd spookten.

Toch bleef ik kijken naar de livestream en in de dagen erna dacht ik erover na. Toen bedacht ik me dat ik het misschien wel met een piep- klein bedrag kon uitproberen. Tenslotte was het er de afgelopen achttien jaar ook niet beter op geworden. En als ik God dan mocht ‘uittesten’… Ik verkocht in die tijd weleens boeken via Bol.com of Marktplaats en begon van ieder verkocht boek 10 procent weg te geven om het uit te proberen.

Het ging om dubbeltjes in het begin. Na een paar keer ontdekte ik dat ik uit vreemde hoek in- eens ook bedragen ging ontvangen. Ik ging wat meer geven en steeds kreeg ik het bedrag via een andere weg weer terug. In korte tijd gaf ik 10 procent van mijn uit- kering aan de kerk, ben ik partner geworden van een paar bedieningen en ging ik een Compassion kind ondersteunen.

Nog altijd kan ik alle rekeningen betalen en af en toe iets leuks voor mijzelf kopen. Er is nog steeds geen tekort. Mijn uitkering is nog steeds even laag en ik sta er soms van te kijken hoe dit allemaal kan. Ook heb ik gemerkt dat geven mij blij maakt en dat God elke keer al voorzien heeft. Het is voor het eerst dat ik me geen zorgen maak om geld. Gisteravond was mijn bank- rekening op het nulsaldo met nog twee dagen te gaan. Ik weet dan wat ik moet doen: ik ga God danken voor zijn voorziening en uitspreken dat zijn zegen op mij is en dat Hij zijn beloften nakomt. Vanmorgen stond er 60 euro op mijn rekening!

Comments are closed.